Namiznoteniški klub Bela krajina

Belokranjska namiznoteniška liga – BNTL, je glavni prepoznavni znak črnomaljskih in tudi belokranjskih igralcev namiznega tenisa. Prva BNTL je bila izvedena v sezoni 1996/97.

V ligi nastopajo ekipe iz Bele krajine, kjer se zmaga igralca istočasno točkuje pri tekmovanju za naziv Najboljši v Beli krajini – NVBK. Tako bi lahko rekli, da je BNTL ekipno tekmovanje, medtem ko je tekmovanje Najboljši v Beli krajini, tekmovanje posameznikov.

Da bi vzpodbudili člane kluba k večji udeležbi na namiznoteniških turnirjih, ki jih organiziramo v Občini Črnomelj, smo uvedli sistem točkovanja posameznikov za izbrane tekme in turnirje za naziv Najboljši v Beli krajini – NVBK.

K sodelovanju vsako leto povabimo športna društva, ki poleg nas organizirajo večje nt turnirje v Beli krajini. S tekmovanjem posameznikov za Najboljši v Beli krajini smo pričeli v sezoni 2011/12. V izbor za naziv Najboljši v Beli krajini se točkujejo rezultati iz BNTL lige, kot tudi rezultati iz turnirjev v Metliki, Črnomlju in Butoraju ter iz tekmovanja Masters 8.

Več informacij iz obeh tekmovanj najdete v meniju pod zavihkom Tekmovanja.

Zapri meni