Uživajte v namiznem tenisu
  • Novice

V okviru prireditev praznika Občine Črnomelj je NT klub Bela krajina organiziral že 11. mednarodni turnir v namiznem tenisu za rekreativce, ki je bil v nedeljo 10. 02. 2019 v telovadnici OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Turnir je svečano odprl župan Občine Črnomelj, g. Andrej Kavšek.  Tekmovalcem se je za dobrodošlico ponudilo pecivo, kasneje še kosilo v jedilnici OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Turnir sta podprla Občina Črnomelj in OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Tekmovalci so se prvo spopadli po vnaprej dogovorjenih parih, in sicer v enotni starostni kategoriji.

Nato so se tekmovalci pomerili v posamezni konkurenci, sprva v predskupinah in zatem še v izločilnih skupinah A in B. Dvoboji v predskupinah in izločilnih skupinah so potekali po sistemu izločanja, v dveh starostnih skupinah in sicer:

– do 50 let in
– nad 50 let.

Vsaka predskupina je štela po štiri tekmovalce, ki so igrali po sistemu vsak z vsakim. Tako sta najboljša dva iz posamezne predskupine napredovala v skupino A, ostala dva pa v skupino B.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Zmago v posamični konkurenci do 50 let je z izjemno igro dosegel Ivan Jardas iz Hrvaške, medtem ko je v kategoriji nad 50 let slavil Andrija Bertone, prav tako iz Hrvaške.

Predskupine
Predskupine

Med člani NTK Bela krajina je v konkurenci do 50 let najboljšo uvrstitev dosegel Andrej Žvab, ki je klonil v četrtfinalu v skupini A in Andrej Kmetič, ki je v konkurenci nad 50 let slavil zmago v skupini B. Poleg njih so svoje “forehand” in “backhand” udarce preizkušali tudi Igor Kapš, Jani Dražumerič, Jani Težak, Antonija Bahor, Edi Grahek, Marko Panjan, Ivan Klobučar in Tomaž Pezdirc.

Vse rezultate naših članov in ostalih tekmovalcev dobite na poljih z loparji.

Najboljšim tekmovalcem v štirih kategorijah je bilo podeljeno 16 pokalov in 8 medalj najboljšim dvojicam. Tekmovanje je potekalo na osmih mizah. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel Franjo Capan.

Skupina A
Skupina B
Skupina A
Skupina B

KONČNI VRSTNI RED

Pari:
1. mesto: Turk – Bertone
2. mesto: Jardas – Bogdanović
3. mesto: Šemrov – Kozjek in Janežić – Cerar

Posamezno:
Skupina A do 50 let:
1. mesto: Ivan Jardas
2. mesto: Zoran Turk
3. mesto: Uroš Cerar in Martin Janežić

Skupina B do 50 let:
1. mesto: Zoran Bogdanović
2. mesto: Antonija Bahor
3. mesto: Marko Gačnik in Marko Panjan

Skupina A nad 50 let:
1. mesto: Andrija Bertone
2. mesto: Ciril Kozjek
3. mesto: Boris Govednik in Miro Šemrov

Skupina B nad 50 let:
1. mesto: Andrej Kmetič
2. mesto: Niko Badovinac
3. mesto: Drago Prevalšek in Igor Sredinšek

IZJAVE PO TURNIRJU

Andrej Kmetič

“Ker se je termin prekrival z drugimi je bila udeležba žal manjša. Z rezultatom sem pa zelo zadovoljen in upam da bo podoben turnir kmalu na sporedu.”

Edi Grahek

“Turnir je bil zelo dobro izpeljan, močna konkurenca in vse čestitke zmagovalcem.“

Andrej Žvab

“Z igro sem sicer zadovoljen, ampak Uroš Cerar je bil žal premočan in upam na revanš. Drugo leto pa upam tudi na večjo udeležbo.”

Uroš Cerar

“Hvala lepa za gostoljubje in se vidimo drugo leto.”

Celotno fotogalerijo iz dogodka najdete na spodnjem gumbu.
Zapri meni