Uživajte v namiznem tenisu
  • Novice
prejšnjiprejšnji
naslednjinaslednji
Slider

NTK Metlika je v okviru občinskega praznika Metlika, organiziral že 11. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu – METLIKA 2018, ki je potekal v nedeljo 25. 11. 2018 v telovadnici OŠ Metlika. Udeležilo se ga je 50 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

Vse rezultate naših članov in ostalih tekmovalcev dobite na poljih z loparji.

Kot vedno zelo dobro organizirani turnir je potekal na devetih mizah, kjer ga je svečano tudi odprl župan Občine Metlika, Darko Zevnik. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel Franjo Capan. Prvo so se pomerili pari, nato so sledili še posamični dvoboji v štirih starostnih skupinah, in sicer:

– do 39 let,
– med 40 in 49 letom,
– med 50 in 59 letom ter
– nad 60 letom.

Predskupine
Predskupine
Predskupine
Predskupine

Na začetku so se spopadli udeleženci po predskupinah, največ po štiri – vsak z vsakim, nato še v izločilnih skupinah A in B. V skupino A sta se uvrstila prva dva tekmovalca iz predskupine, ostala dva pa v skupino B. Najboljšim na turnirju so podelili pokale in medalje.

Skupina B
Skupina B
Skupina B
Skupina B

Zmago v posamični konkurenci do 39 let je z izjemno igro dosegel Zoran Turk iz Hrvaške, medtem ko je v kategoriji med 40 in 49 let slavil Davorin Pongrac prav tako iz Hrvaške. Naj omenimo, da oba igralca uporabljata material, oz. t.i. “travo – ang. long pips”. V nekoliko starejših skupinah sta slavila Žarko Valentič (med 50 in 59 letom) ter Miloš Kramaršič iz Srbije v kategoriji nad 60 let.

Med člani NTK Bela krajina sta najboljšo uvrstitev dosegla Jani Dražumerič in Tomaž Pezdirc, ki sta se uvrstila v finalno skupino A. Poleg njih so svoje “forehand” in “backhand” udarce preizkušali tudi Edi Grahek, Igor Kapš, Andrej Žvab in Antonija Bahor.

Skupina A
Skupina A
Skupina A
Skupina A
Celotno fotogalerijo iz dogodka najdete na spodnjem gumbu.
Zapri meni