BNTL 2023/24

Pridružite se v tradicionalni belokranjski namiznoteniški ligi in izkusite čarobnost tekmovanja v namiznem tenisu.

Posodobljeno: pon, 25. 03. 2024

S petkom 24. 11. 2023 se je začela nova sezona belokranjske namiznoteniške lige – BNTL, in sicer BNTL 2023/24, kjer sodeluje skupaj 12 belokranjskih ekip. Tekme so na razporedu ob petkih in sobotah in sicer na Majeru v Črnomlju. Igra se po enokrožnem sistemu – vsak z vsakim. Celotni razpored tekem, rezultate, lestvico in vse o ligi najdete spodaj.

WordPress Table Plugin
WordPress Table Plugin
WordPress Table Plugin
WordPress Table Plugin

WordPress Table Plugin

WordPress Table Plugin
Najbolj pogosta vprašanja
Kdo organizira ligo?

NTK Bela krajina organizira ligo BNTL, ki je glavni prepoznavni znak črnomaljskih in tudi belokranjskih igralcev namiznega tenisa. V ligi nastopajo ekipe iz Bele krajine.

Kako poteka prijava ekipe in kdo se lahko prijavi?

Kapetan ekipe prijavi svojo ekipo preko izpolnjene prijavnice, ki jo odda tajniku najmanj sedem dni pred pričetkom lige. Istočasno pri blagajniku poravna strošek prijavnine. Prijavnico najdete na spletni strani (glej stran BNTL).

Koliko ekip šteje liga?

Število ekip je različno od sezone do sezone. V povprečju liga šteje okrog osem ekip. Vsaka ekipa šteje najmanj dva igralca – zgornje število igralcev ni omejeno.

Kdaj so na razporedu tekme?

Tekme so na razporedu ob petkih in sobotah na Majeru v Črnomlju – za podrobnosti glej razpredelnico Razpored tekem.

Kdo je kapetan ekipe in kakšne so njegove obveznosti?

Kapetan ekipe je igralec, ki vodi ekipo in istočasno opravlja funkcijo zastopanja kot tudi predstavlja kontakt ekipe.
Kapetan ekipe je dolžan pred tekmo zagotoviti prazen zapisnik tekme. Po koncu tekme kapetana obeh ekip izpolnita zapisnik z vsemi rezultati, kjer kapetan domače ekipe preda informatiku zapisnik tekme. Domača ekipa je ekipa, ki je prva napisana na seznamu.

Kje so razvidni vsi rezultati?

Ažurirane rezultate in lestvice najdete na strani BNTL 2023/24, v zavihkih z razpredelnicami (glej Ekipno rezultati in Posamezno rezultati).

Kako najdem razpored samo za določeno ekipo?

V razpredelnici, kjer je napisan razpored tekem, v zgornji iskalnik vpišite ime ekipe in prikazan bo razpored samo za iskano ekipo. V primeru, da so ekipe z enakim imenom (npr. SEMIČ 1 in SEMIČ 2), potem iskano besedo dajte med navednice (npr. “SEMIČ 1”).

Kako najdem rezultate samo za posamezno ekipo ali igralca?

Iskanje poteka na enak način kot pri iskanju razporeda za določeno ekipo. V vsaki razpredelnici z rezultati (ekipno in posamezno) v zgornji brskalnik vpišite želeno ekipo/igralca in izpišejo se želeni rezultati. V primeru, da so ekipe z enakim imenom (npr. SEMIČ 1 in SEMIČ 2), potem iskano besedo dajte med navednice (npr. “SEMIČ 1”).

Kako poteka tekma?

Vsaka tekma obsega štiri igre v posamični konkurenci in eno v igri dvojic. To pomeni, da je vsota omenjenih dvobojev enaka pet, kar tudi pomeni, da je končni rezultat lahko 3 : 2, 5 : 0, 1 : 4, itd..
Tekma v posamični kot tudi v konkurenci dvojic se igra na 3 dobljene nize.

Kako se točkuje tekma?

Zmaga ekipi prinaša 3 točke, poraz 1 točko. Prav tako se posamična zmaga za registriranega člana, upošteva tudi pri posamičnem tekmovanju Najboljši v Beli krajini – NVBK, kjer zmaga prinaša 50 točk, poraz 10 točk. Več o slednjem tekmovanju najdete tukaj.

Kakšen je kriterij razvrstitve, ko so na lestvici ekipe z enakim številom točk?

a) Med potekom sezone:
1. Večje število skupno osvojenih točk.
2. V primeru enakega števila točk dveh ekip se upošteva medsebojni dvoboj.
3. V primeru enakega števila točk dveh ekip ki se nista medsebojno pomerile ali ko ima tri ali več ekip enako število točk:
   3.1 Skupna razlika v nizih iz vseh tekem (višja razlika je višje mesto).
   3.2 Več osvojenih nizov iz vseh tekem (več osvojenih nizov je višje mesto).
   3.3 Delitev mesta.

b) Po koncu sezone:
1. Večje število skupno osvojenih točk.
2. V primeru enakega števila točk dveh ekip se upošteva medsebojni dvoboj.
3. V primeru enakega števila točk dveh ekip ki se nista medsebojno pomerile ali ko ima tri ali več ekip enako število točk:
   3.1 Skupna razlika v nizih iz medsebojnih tekem (višja razlika je višje mesto).
   3.2 Več osvojenih nizov iz medsebojnih tekem (več osvojenih nizov je višje mesto).
   3.3 Skupna razlika v nizih iz vseh tekem (višja razlika je višje mesto).
   3.4 Več osvojenih nizov iz vseh tekem (več osvojenih nizov je višje mesto).
   3.5 Delitev mesta.

Kaj se zgodi, če katera ekipa ne pride pravočasno na tekmo?

V primeru, da ekipa ne more priti na dogovorjen termin obvesti nasprotno ekipo najmanj 24 ur pred terminom, da se ekipi dogovorita za rezervni termin. Če se zaostala tekma ne odigra do vključno zadnjega kroga lige, se obema ekipama piše tekmo manj. V primeru daljše odsotnosti kapetan ekipe sporoči izostanek tajniku in kapetanom ostalih ekip v ligi in se na osnovi dogovora vseh omenjenih določi plan za naprej.

Kaj v razpredelnici z rezultati pomeni /?

Če se dvoboj do konca lige ne odigra se označi z /. V tovrstnem primeru ekipe in igralci zaradi neodigrane tekme ne dobijo točk.

O ligi BNTL

Belokranjska namiznoteniška liga – BNTL, je glavni prepoznavni znak črnomaljskih in tudi belokranjskih igralcev namiznega tenisa. Prva BNTL je bila izvedena v sezoni 1996/97. V ligi nastopajo ekipe iz Bele krajine, kjer se ekipni rezultati poštevajo pri ekipnem tekmovanju BNTL in istočasno posamični rezultati pri posamičnem tekmovanju Najboljši v Beli krajini – NVBK.

Vse rezultate po sezonah dobite na spodnjem gumbu.

Najboljši v Beli krajini

Vse informacije iz posamičnega tekmovanja Najboljši v Beli krajini najdete na spodnjem gumbu.

NVBK 2023/24