Za nami je ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu, ki je potekalo v francoskem Nantesu od 3. do 8. septembra, ki se ga je udeležilo 24 držav. Najboljši reprezentanci sta bili Nemčija v moški in Romunija v ženski konkurenci, ki sta obranili naslov najboljših, ki sta jih dosegli pred dvema letoma v Luxemburgu.

V moški ekipni konkurenci je nemški super trio v zasedbi Timo Boll, Patrick Franziska in Dimitrij Ovtcharov, (poleg registriranih Ruwena Filusa in Benedikta Duda, ki niso igrali), pokazal prevlado, saj do zlate medalje niso izgubili noben posamični dvoboj, kar se ni zgodilo od leta 1958 v Budimpešti. V skupini so se najprej pomerili z Rusijo in Češko, medtem ko so v četrfinalu premagali Slovenijo in preko polfinala s Francozi, premagali Portugalsko v finalu, vključno z njihovim najboljšim Marcosom Freitasom.

Slovenska moška reprezentanca je z dvema zmagama v skupini proti Nizozemski (3:0) in Hrvaški (3:1) zasedla prvo mesto in v malo čudnem razporedu v četrtfinalu naletela na favorizirano Nemčijo, ki je bila boljša od Slovenije z rezultatom 3:0. Slovenijo so zastopali: Deni Kožul, Darko Jorgić, Tilen Cvetko, Peter Hribar in najbolj izkušeni Bojan Tokić. Vse rezultate moške reprezentance najdete spodaj:

SKUPINA: Nizozemska – Slovenija 0:3
Ewout Oostwouder – Bojan Tokić 0:3
Laurens Tromer – Darko Jorgić 0:3
Rajko Gommers – Deni Kožul 0:3

SKUPINA: Slovenija – Hrvaška 3:1
Darko Jorgić – Andrej Gačina 3:2
Bojan Tokić – Tomislav Pucar 3:2
Deni Kožul – Frane Kojić 2:3
Darko Jorgić – Tomislav Pucar 3:1

ČETRTFINALE: Slovenija – Nemčija 0:3
Darko Jorgić – Dimitrij Ovtcharov 2:3
Bojan Tokić – Timo Boll 0:3
Deni Kožul – Peter Franziska 0:3

MOŠKI EKIPNO – KONČNI VRSTNI RED:
1. mesto: Nemčija
2. mesto: Portugalska
3. mesto: Francija in Švedska

V ženski ekipni konkurenci je naslov najboljših obranila Romunija v zasedbi Daniela Monteiro Dodean, Elizabeta Samara, Adina Diaconu, Irina Ciobanu in Bernadette Szocs. V skupini so Romunke zabeležile obe zmagi proti Španiji (3:0) in Slovaški (3:0). V četrtfinalu so premagale Francijo (3:0), v polfinalu igralke Poljske (3:1) in v finalu še Portugalsko (3:0). Slovenija je z dvema porazoma v skupini proti Italiji (1:3) in Nemčiji (0:3), zasedla zadnje mesto in zaključila tekmovanje. Slovenijo so zastopale: Ana Tofant, Aleksandra Vovk, Lea Paulin in Katarina Stražar. Rezultati ženske slovenske reprezentance:

SKUPINA: Slovenija – Italija 1:3
Katarina Stražar – Giorgia Piccolin 3:0
Aleksandra Vovk – Debora Vivarelli 0:3
Lea Paulin – Jamila Laurenti 0:3
Katarina Stražar – Debora Vivarelli 2:3

SKUPINA: Nemčija – Slovenija 3:0
Shan Xiaona – Ana Tofant 3:0
Nina Mittelham – Katarina Stražar 3:1
Wan Yuan – Lea Paulin 3:0

ŽENSKE EKIPNO – KONČNI VRSTNI RED:
1. mesto: Romunija
2. mesto: Portugalska
3. mesto: Poljska in Madžarska