V okviru prireditev praznika Občine Črnomelj je NT klub Bela krajina organiziral že 12. mednarodni turnir v namiznem tenisu za rekreativce, ki je bil v nedeljo 2. 2. 2020 v telovadnici OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Tekmovalcem se je za dobrodošlico ponudilo pecivo, kasneje še kosilo v jedilnici OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Turnir sta podprla Občina Črnomelj in OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Tekmovalo je skupaj 34 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške.

Tekmovalci so se prvo spopadli po vnaprej dogovorjenih parih, in sicer v enotni starostni kategoriji.

Po tekmovanju parov je bilo na vrsti tekmovanje posameznikov, kjer so bili tekmovalci najprej razvrščeni v dve posamezni starostni skupini in sicer:

– do 50 let in
– nad 50 let.

V vsaki starostni skupini so se tekmovalci sprva pomerili v predskupinah – vsak z vsakim. Vsaka predskupina je tako štela tri ali štiri tekmovalce (odvisno od skupnega števila tekmovalcev). Prva dva sta napredovala v izločilno skupino A, medtem ko sta tretji in četrti prešla v izločilno skupino B. Dvoboji v izločilnih skupinah so potekali po sistemu izločanja.

4
22
17
10
27
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Zmago v posamični konkurenci do 50 let je z izjemno igro dosegel Marko Tomičić iz Duga rese, ki je v finalu premagal odličnega Marka Brajkovića iz Metlike. V kategoriji nad 50 let je zasluženo slavil Bojan Kuhelj iz Stične, ki je premagal Alena Pušića iz Hrvaške. V konkurenci parov je Hrvaška zasedba v sestavi Marko Tomičić in Tomislav Špehar zasluženo osvojila zlato medaljo.

Med člani NTK Bela krajina je v konkurenci do 50 let najboljšo uvrstitev dosegel Tomas Kuhar, ki se je uvrstil med najboljših osem (med 5. in 8. mestom). V kategoriji nad 50 let je najboljšo uvrstitev dosegel Tomaž Pezdirc, ki je v skupini B klonil šele v finalu, kar pomeni skupno 9. mesto.

V kategoriji do 50 let so svoje loparje vihteli še Kristjan Rožmarin, Andrej Štefanc, Jani Dražumerič in Matej Weiss, ki so zasedli med 9. in 16. mestom. Andrej Žvab je s 1. mestom v skupini B zasedel končno 17. mesto, medtem ko je Igor Kapš zasedel skupno 19. mesto. Marko Panjan in Antonija Bahor sta zasedla med 21. in 24. mestom ter Jani Težak, ki je osvojil med 25. in 32. mestom.

V kategoriji nad 50 let sta svoje udarce preizkušala še Ivan Klobučar, ki je osvojil 11. mesto in Andrej Kmetič, ki je osvojil med 13. in 16. mestom.

Vse rezultate naših članov in ostalih tekmovalcev dobite na poljih z loparji.

Najboljšim tekmovalcem v štirih kategorijah je bilo podeljeno 16 pokalov in 8 medalj za najboljše dvojice. Tekmovanje je potekalo na osmih mizah. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel Franjo Capan.

KONČNI VRSTNI RED

Pari:
1. mesto: Tomičić – Špehar
2. mesto: Govednik – Brajkovič
3. mesto: Kuhelj – Mlakar in Dančulovič – Pušić

Posamezno:
Skupina A do 50 let:
1. mesto: Tomičić Marko
2. mesto: Brajkovič Marko
3. mesto: Mlakar Luka in Špehar Tomislav

Skupina B do 50 let:
1. mesto: Žvab Andrej
2. mesto: Zelić Tadej
3. mesto: Kapš Igor in Petrušić Petar

Skupina A nad 50 let:
1. mesto: Kuhelj Bojan
2. mesto: Pušić Alen
3. mesto: Govednik Boris in Šut Josip

Skupina B nad 50 let:
1. mesto: Budič Sandi
2. mesto: Pezdirc Tomaž
3. mesto: Kuntanič Stane in Klobučar Ivan

Celotno fotogalerijo iz dogodka najdete na spodnjem gumbu.