V okviru prireditev praznika Občine Črnomelj je NTK Bela krajina organiziral že 13. mednarodni turnir v namiznem tenisu za rekreativce, ki je bil v nedeljo 27. 2. 2022 v telovadnici OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Turnir je svečano odprl podžupan Občine Črnomelj Dubravko Čengija. Tekmovalcem se je za dobrodošlico ponudilo pecivo, kasneje še kosilo v prostorih RK Črnomelj. Skupaj se je tekmovanja udeležilo 49 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške.

Tekmovalci so se prvo spopadli po vnaprej dogovorjenih parih, in sicer v enotni starostni kategoriji.
Po tekmovanju parov je bilo na vrsti tekmovanje posameznikov, kjer so bili tekmovalci razvrščeni v enotno starostno kategorijo, kjer so se sprva pomerili v predskupinah – vsak z vsakim. Vsaka predskupina je tako štela tri ali štiri tekmovalce (odvisno od skupnega števila tekmovalcev). Prva dva sta napredovala v izločilno skupino A, medtem ko sta se tretji in četrti pridružila v izločilno, t.i. tolažilno skupino B. V obeh izločilnih skupinah je bilo tako po 24 tekmovalcev, kjer so dvoboji potekali po sistemu izločanja.

CR14a
CR14a
CR14a
CR14a
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

V konkurenci parov sta zmago slavila brata Omerzel – Jožko in Mitja iz Novega mesta, kjer sta premagala dvojico v zasedbi Kršovnik / Fable iz Rijeke. Kot se je izkazalo je bila ta nedelja pravi dan za omenjena brata, saj sta se tudi v finalu turnirja posamezno pomerila, kjer sta oba pokazala izjemno igro. Pokal za najboljšega na turnirju je zavihtel starejši Jožko Omerzel. V tolažilni skupini B sta se v finalu pomerila Josip Pelin iz Zagreba in Bruno Antonac iz Izole, kjer je Zagrebčan zasluženo osvojil pokal za najboljšega v B skupini.

Med člani NTK Bela krajina je najboljšo uvrstitev dosegel Tomas Kuhar, ki se je uvrstil v 1/8 finala – med 9. in 16. mestom, medtem ko sta se Igor Kapš in Andrej Kmetič uvrstila v 1/16 finala, kar pomeni med 17. in 24. mestom. V tolažilni skupini B so loparje vihteli Marko Panjan in Jani Težak, ki sta se uvrstila v 1/8 finala, kar jih uvršča med 9. in 16. mestom (med 33. in 40. mestom v skupnem seštevku), medtem ko so Jože Rus, Jani Majerle in Matej Weiss končali v 1/16 finala, kar pomeni med 17. in 24. mestom (med 41. in 48. mestom v skupnem seštevku). Naj omenimo, da se je Andrej Žvab udeležil samo tekmovanja v kategoriji parov, saj je kasneje zaradi poškodbe ramena opustil tekmovanje v posamični konkurenci.

Vse rezultate naših članov in ostalih tekmovalcev dobite na poljih z loparji.

Tekmovanje je potekalo na sedmih mizah. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel Franjo Capan. Najboljšim tekmovalcem na turnirju je medalje in pokale podelil Jani Majerle predstavnik podjetja Semtis, ki je bil eden od sponzorjev turnirja. 

Sponzorji in donatorji, ki so pomagali pri športnem dogodku:
* Občina Črnomelj | www.crnomelj.si
* Semtis – Sončne elektrarne Črnomelj | www.semtis.si
* A-SPRINT d.o.o. – Transportne storitve | www.a-sprint.si
* Tvojih 5 minut – Vse vrste peciva in kruha | www.tvojih5minut.si

Prav tako se zahvaljujemo tudi vsem ostalim, ki so pomagali pri organizaciji turnirja.

KONČNI VRSTNI RED

Pari:
1. mesto: J. Omerzel / M. Omerzel
2. mesto: Kršovnik / Fable
3. mesto: K Kuhelj / Omahen in Muren / Gazvoda

Posamezno, skupina A:
1. mesto: Jožko Omerzel
2. mesto: Mitja Omerzel
3. mesto: Stanislav Lošić in Zoran Turk

Posamezno, skupina B:
1. mesto: Josip Pelin
2. mesto: Bruno Antonac
3. mesto: Željko Odorčić in Tadej Zelič

Celotno fotogalerijo iz dogodka najdete na spodnjem gumbu.