V okviru prireditev praznika Občine Črnomelj je NTK Bela krajina organiziral že 14. mednarodni turnir v namiznem tenisu za rekreativce, ki je bil v nedeljo 19. 2. 2023 v telovadnici OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Uradni napovedovalec Andrej Kmetič je na začetku ob otvoritvi spomnil vse prisotne na Marka Gačnika iz Metlike in v imenu vseh izrazil upanje na čim prejšnjo okrevanje. Turnir je zatem še svečano odprl župan Občine Črnomelj g. Andrej Kavšek. Tekmovalcem se je za dobrodošlico ponudilo pecivo, zatem pa še kosilo. Turnirja se je udeležilo kar 60 tekmovalcev, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije in tudi iz Ukrajine.

Tekmovalci so se prvo spopadli v kategoriji dvojic in sicer v enotni starostni kategoriji, s tem da si je igralec sam izbral soigralca. Po tekmovanju dvojic je bilo na vrsti tekmovanje posameznikov, kjer so bili tekmovalci razvrščeni v enotno starostno kategorijo, ki so se najprej pomerili v 15 predskupinah – vsak z vsakim. Vsaka predskupina je štela štiri tekmovalce. Prva dva iz predskupine sta napredovala v izločilno skupino A, medtem ko sta se tretji in četrti pridružila v izločilno, t.i. tolažilno skupino B. V obeh izločilnih skupinah je bilo tako po 30 tekmovalcev, kjer so dvoboji potekali po sistemu izločanja.

46-19_2_2023
15-19_2_2023
30-19_2_2023
23-19_2_2023
9-19_2_2023
32-19_2_2023
21-19_2_2023
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

V konkurenci posameznikov je pokal za najboljšega na turnirju zavihtel Ukrajinec Oleksandr Palchikovskiy, ki je v finalu z rezultatom 3 : 1 premagal odličnega Marka Brajkoviča iz Metlike. V tolažilni skupini se je pokal za najboljšega dodelilo Bojanu Kuhelju iz Stične, ki je z rezultatom 3 : 0 premagal Dragutina Femberja iz Ozlja. V konkurenci dvojic sta zmago slavila Sakal Goran in Boko Damir iz Splita, ki sta premagala dvojico v zasedbi Tomičić Saša – Jelinić Tomislav iz Zagreba,z rezultatom 3 : 2.

Med člani NTK Bela krajina sta najboljšo uvrstitev dosegla Jani Dražumerič in Andrej Žvab, ki sta se uvrstila v 1/8 finala – med 9. in 16. mestom, medtem ko so Jure Kure, Matej Weiss in Igor Kapš zasedli med 17. in 30. mestom.
V tolažilni skupini B sta najvišja mesta zasedla Marko Panjan in Tomaž Pezdirc, ki sta se uvrstila v 1/4 finale, kar jih uvršča med 5. in 8. mestom (med 35. in 38. mestom v skupnem seštevku). Jani Težak se je prebil do 1/8 finala, kar ga uvršča med 9. in 16. mestom (med 39. in 46. mestom v skupnem seštevku). Loparje so vihteli tudi Andrej Kmetič, Jani Majerle, Mario Radaković in Jože Rus, ki so se uvrstili med 17. in 30. mestom (med 47. in 60. mestom v skupnem seštevku).

Vse rezultate naših članov in ostalih tekmovalcev dobite na poljih z loparji.

Tekmovanje je potekalo na osmih mizah. Za nemoteno odvijanje turnirja je poskrbel Peter Butala. Najboljšim na turnirju je medalje in pokale podelil Jani Dražumerič, predsednik NTK Bela krajina.

Sponzorji in donatorji, ki so pomagali pri športnem dogodku:
* Občina Črnomelj | www.crnomelj.si
* Semtis – Sončne elektrarne Črnomelj | www.semtis.si
* A-SPRINT d.o.o. – Transportne storitve | www.a-sprint.si
* Tvojih 5 minut – Vse vrste peciva in kruha | www.tvojih5minut.si

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri organizaciji turnirja.

KONČNI VRSTNI RED

Posamezno, skupina A:
1. mesto: Oleksandr Palchikovskiy
2. mesto: Marko Brajkovič
3. mesto: Josip Pelin in Goran Sakal

Posamezno, skupina B:
1. mesto: Bojan Kuhelj
2. mesto: Dragutin Fember
3. mesto: Andrej Kuhar in Zvone Omahen

Dvojice:
1. mesto: Sakal Goran – Boko Damir
2. mesto: Tomičić Saša – Jelinić Tomislav
3. mesto: Palchikovskiy Oleksandr – Mencigar Marjan in Zelić Tomaž – Zelić Tadej