2-3_12_23
23-3_12_23
25-3_12_23
9-3_12_23
26-3_12_23
prejšnjiprejšnji
naslednjinaslednji

NTK Metlika je v okviru občinskega praznika Metlika, organiziral že 15. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu – Metlika 2023, ki je potekal v nedeljo 3. 12. 2023 v telovadnici OŠ Metlika. Udeležilo se ga je 54 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške.

Vse rezultate naših članov in ostalih tekmovalcev dobite na spodnjih ikonah loparjev.

Kot vedno zelo dobro organizirani turnir, ki ga je vodil Robert Brajković je potekal na desetih mizah, katerega je z manjšo zamudo svečano tudi odprla županja Občine Metlika, Martina Legan Janžekovič.

Predskupine
Predskupine

Tekmovanje v dvojicah je potekalo v enotni starostni kategoriji, kjer so tekmovalci lahko sami določili dvojice, medtem ko je tekmovanje v predskupinah potekalo v dveh starostnih skupinah, in sicer do 50 let in nad 50 let. Na začetku so se spopadli udeleženci v dvojicah, nato po predskupinah – vsak z vsakim, in zatem še v izločilnih skupinah A in B. V finalno skupino A sta se uvrstila prva dva tekmovalca iz posamezne predskupine, ostali pa v t.i. tolažilno skupino B. Najboljšim na turnirju so podelili pokale in medalje.

Zmago v posamični konkurenci do 50 let je z izjemno igro dosegel Hrvoje Livnjak iz Zagreba, ki je v razburljivem finalu s 3 : 2 premagal slovenskega državnega prvaka v kategoriji kadetov, Janeza Jedlovčnika iz Novega mesta. V kategoriji nad 50 let je zmaga odšla v Šenčur, saj si je naziv najboljšega priigral Ciril Kozjek, ki je v finalu z rezultatom 3 : 2 premagal Božidarja Petrovića iz Hrvaške. V tolažilni skupini do 50 let je najboljšo igro pokazal Metličan Žiga Matekovič, medtem ko je v B – tolažilni skupini nad 50 let, naziv najboljšega osvojil Marjan Zupančič iz Dobove.

Med člani NTK Bela krajina do 50 let je najboljšo uvrstitev dosegel Andrej Štefanc, ki se je prebil v finalno skupino A in zasedel med 9. in 16. mestom. Igor Kapš in Matej Weiss sta se uvrstila v B skupino, kjer je Igor Kapš klonil šele v polfinalu in osvojil odlično 3. oz. 4. mesto (skupno 19., oz. 20. mesto), medtem ko je Matej Weiss osvojil med 5. in 8. mestom (skupno med 21. in 24. mestom). V kategoriji nad 50 let sta loparja vihtela dva člana NTK Bela krajina, in sicer Andrej Kmetič in Jani Težak. Z dobro igro v predskupini se je Andrej Kmetič uvrstil v A finalno skupino in skupno osvojil med 9. in 16. mestom, medtem ko se je Jani Težak uvrstil v B skupino ter osvojil med 9. in 16. mestom (skupno med 25. in 32. mestom).