1a-27_11_22
7-27_11_22
20-27_11_22
10-27_11_22
5-27_11_22
23-27_11_22
prejšnjiprejšnji
naslednjinaslednji

NTK Metlika je v okviru občinskega praznika Metlika, organiziral že 14. mednarodni rekreativni turnir v namiznem tenisu – Metlika 2022, ki je potekal v nedeljo 27 11. 2022 v telovadnici OŠ Metlika. Udeležilo se ga je 39 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

Vse rezultate naših članov in ostalih tekmovalcev dobite na spodnjih ikonah loparjev.

Kot vedno zelo dobro organizirani turnir je potekal na devetih mizah, katerega je svečano odprl župan Občine Metlika, Darko Zevnik.

Pri otvoritvi so se vsi zbrani v dvorani z minuto molka spomnili na nedavno preminulega člana NTK Metlika, Jovico Dančulovića. Turnir je vodil Robert Brajković.

Predskupine
Predskupine

Tekmovanje v dvojicah je potekalo v enotni starostni kategoriji, kjer so tekmovalci lahko sami določili dvojice, medtem ko je tekmovanje v predskupinah potekalo v dveh starostnih skupinah, in sicer do 50 in nad 50 let. Na začetku so se spopadli udeleženci v dvojicah, nato po predskupinah – vsak z vsakim, in zatem še v izločilnih skupinah A in B. V finalno skupino A sta se uvrstila prva dva tekmovalca iz posamezne predskupine, ostali pa v t.i. tolažilno skupino B. Najboljšim na turnirju so podelili pokale in medalje.

Zmago v posamični konkurenci do 50 let je z izjemno igro dosegel Zoran Turk iz Čabra na Hrvaškem, ki ima na eni strani loparja navadno oblogo, na drugi strani pa t.i. “travo – ang. long pips”. Kot zanimivost naj omenimo, da odlični hrvaški igralec pogostokrat v eni točki obrne lopar in enkrat udarja žogico z navadno oblogo, drugič pa s “travo – ang. long pips”, kar velikokrat preseneti nasprotnika. V kategoriji nad 50 let je zmaga prav tako odšla na Hrvaško in sicer Andriji Bertoneju, ki igra tudi s t.i. materiali, oz. “travo – ang. long pips”.

Vse o oblogah na loparju najdete na spodnjem gumbu.

V tolažilni skupini B do 50 let je zmago slavil Andrej Kuhar, medtem ko je v kategoriji nad 50 let najboljšo igro pokazal, in osvojil 1. mesto, član NTK Bela krajina, Andrej Kmetič.

Na koncu je organizator tudi pripravil dvoboj zmagovalcev iz obeh finalnih A skupin, za naziv šampion turnirja, ki ga je zasluženo osvojil Zoran Turk,  saj je premagal Andrijo Bertoneja z rezultatom 3 : 2.

Med člani NTK Bela krajina v kategoriji do 50 let sta najboljšo uvrstitev dosegla Igor Kapš in Andrej Žvab, ki sta v finalni skupini A izpadla v četrtfinalu in tako zasedla med končnim 5. in 8. mestom. V finalno skupino A, se je prebil tudi Matej Weiss, ki se je prebil do osmine finala in zasedel med končnim 9. in 12. mestom. V enaki starostni kategoriji – do 50 let, je Dejan Kolenac v tolažilni skupini B osvojil med 5. in 8. mestom (skupno med 17. in 20. mestom), medtem ko je Jani Majerle v enaki skupini osvojil med 9. in 15. mestom (skupno med 21. in 27. mestom).

V kategoriji nad 50 let se je Tomaž Pezdirc v finalni skupini A v četrtfinalu v Belokranjskem obračunu pomeril z Metličanom Borisom Govednikom in izgubil z 2 : 3 ter tako osvojil med 5. in 6. mestom. V tolažilni skupini B smo bili zopet priča Belokranjskemu obračunu, kjer je Andrej Kmetič v finalu meril moči z Niko Badovincem iz Metlike in zasluženo zmagal z rezultatom 3 : 0 ter tako osvojil 7. mesto v skupnem seštevku, medtem ko je Jože Rus zasedel med 5. in 6. mestom (skupno med 11. in 12. mestom).