Uživajte v namiznem tenisu

Namizni tenis v Beli krajini se je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja (1980) rekreativno igral v Črnomlju v okviru podjetij ( Belt, Begrad,…). Tako so se loparji vihteli od Vinice v gostilni pri Školniku, v Tribučah v gasilskem domu, v Starem trgu v osnovni šoli, v Metliki v okviru podjetij (Beti,…), v Gradacu pri Metliki v kulturnem domu do vaških gasilskih domovih in še kje.

Marsikdo se je namiznega tenisa naučil v internatu med šolanjem ali med služenjem vojaškega roka.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider

Belokranjska namiznoteniška liga – BNTL, je glavni prepoznavni znak črnomaljskih in tudi belokranjskih igralcev namiznega tenisa. Prva BNTL je bila izvedena v sezoni 1996/97.

V ligi nastopajo ekipe iz Bele krajine, kjer se zmaga igralca istočasno točkuje pri tekmovanju za naziv Najboljši v Beli krajini – NVBK. Tako bi lahko rekli, da je BNTL ekipno tekmovanje, medtem ko je NVBK tekmovanje v posamični konkurenci.

Vse rezultate in lestvice po sezonah dobite na spodnjih zavihkih.

Tekmovanja v namiznem tenisu v letih 1980 – 1990 v Beli krajini so bila organizirana v okviru sindikalnih iger, namiznoteniške turnirje so organizirali na Butoraju, v Semiču in v Gradacu pri Metliki v okviru krajevnih praznikov.

Do leta 1996 se je izoblikovalo dovolj veliko jedro namiznoteniških igralcev iz celotne Bele krajine, ki smo hoteli nekaj več in tako je nastala Belokranjska namiznoteniška liga – BNTL.

Veliko nas je, ki smo BNTL-ju zvesti od začetka, nekateri so se pridružili kasneje, nekateri so odšli, nekateri so se priključili kasneje. V ligi občasno sodelujejo tudi igralci iz Novega mesta in Hrvaške. Število sodelujočih igralcev skozi celotno zgodovino BNTL-ja se vsakoletno giblje med 20 in 30, včasih celo več. Od leta 2000 vse aktivnosti okrog BNTL-ja vodi Namiznoteniški klub Bela krajina, ki je dejansko otrok BNTL-ja, saj je nastal tudi zaradi organizacijskih potreb BNTL-ja.

Več informacij o vseh tekmovanjih najdete tukaj.

Vse podrobnosti iz tekmovanja v posamični konkurenci po sezonah, dobite na spodnjem gumbu.

Ocenite prispevek

0 / 5. Število glasov: 0

Zapri meni