Od ponedeljka 25. do sobote 30. septembra je potekalo svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za igralce s Parkinsonovo boleznijo, ki ga je gostil avstrijski Wels. Tudi tokrat se je kot član slovenske reprezentance tekmovanja udeležil naš član Jurij Kure in v najtežji kategoriji – skupini A, zopet dosegel odlični rezultat. 

V konkurenci dvojic se je Belokranjec pomeril v dveh tekmovanjih, in sicer v mešanih dvojicah (soigralka je bila Slovenka Janja Brinar) ter v navadnih dvojicah (soigralec je bil Nemec Peter Niemann). V obeh kategorijah je bil končni dosežek 3. mesto v skupini, kar ni zadostovalo za preboj v naslednji krog tekmovanj. Pri tem naj omenimo, da je naključni žreb določil soigralca v kategoriji dvojic.

V tekmovanju posameznikov se je v skupini A pomerilo 70 tekmovalcev, kjer je Jurij Kure z odlično igro zasedel med 5. in 8. mestom v tolažilni skupini. Na zadnji oviri ga je presenetljivo premagal Francoz Hervé Morel, saj je Jure Kure že vodil 2 : 0 v nizih, ampak se je še enkrat potrdilo čarobnost namiznega tenisa – igrati se mora do zadnje točke, saj je Francoz dobil vse preostale tri nize in skupaj zmagal z rezultatom 3 : 2.

Izjava Jureta Kureta po turnirju:
“Po eni strani sem zelo zadovoljen z rezultatom, vendar po drugi strani manj, saj sem v kategoriji posameznikov Francoza že vodil z 2 : 0 in z rahlim padcem v igri sem posledično izgubil s 3 : 2, kar je tudi pomenilo slovo od medalje. Vsekakor je pa lepa izkušnja in seveda tudi pohvale na dobro organizirani turnir. Rad bi se pa tudi zahvalil vsem sponzorjem in drugim, ki so na kakršenkoli način pomagali, da sem se udeležil svetovnega prvenstva”.